Først og fremmest handler det om, hvad du studerer, og hvad du gerne vil arbejde med efter endt uddannelse. Et studiejob er for mange en ekstra indtægtskilde ved siden af SU’en til at give lidt mere økonomisk frirum under studiet. Det er dog også en mulighed for at gøre sig selv mere interessant for arbejdsmarkedet og derfor noget, du bør kigge på med strategiske øjne. Måske skal det ikke handle så meget om løn, men mere om hvilke opgaver, du får lov til at arbejde med, fremtidsmuligheder efter studiet, samt relevansen for det du ønsker at lave senere.
Herunder er listet 5 forskellige strategiske studiejobs, afhængig af hvilket studie du læser på.
Salgskonsulent
Denne rolle er for dig, som er ekstrovert og elsker at tale og have med mennesker at gøre. Som salgskonsulent er du en del af en salgsorganisation. Du skal som regel ringe kanvassalg til virksomheder og forsøge at sælge et produkt. Du kan også sidde i en situation, hvor du ikke skal ringe tilfældige mennesker op, men udelukkende folk der, på den ene eller anden måde, har bedt om at blive ringet op.
Arbejd med udviklingshæmmede
Læser du medicin eller andet, der har med sundhed og pleje at gøre, så er det rigtig fint at have arbejde med udviklingshæmmede på CV’et. Udover at det ser godt ud på papiret, udvikler du også dine menneskelige kompetencer og lærer, hvordan man bedst muligt sørger for omsorg og pleje af udfordrede mennesker, hvad end det er fysisk eller psykisk, så lærer du en masse ved denne slags arbejde.
Job på studiet
Noget, som altid pynter på CV’et, er et aktivt og engagerende studieliv. På samtlige danske universiteter er der massere af muligheder for at arbejde i organisationen. Hvad end det er i studieadministrationen, universitetets kommunikationsafdeling, eller du hjælper studerende med ekstraundervisning, så udstråler du engagement, hvilket altid er en fordel i din fremtidige karriere.
Start dit eget
Som studerende er du selv herre over størstedelen af din tid. Udover få fastlagte forelæsninger disponerer du selv, hvornår du læser og skriver opgaver. Derfor er studietiden et fantastisk tidspunkt at starte din egen virksomhed. Du er økonomisk sikret gennem SU’en, og du har formentlig hverken kone eller børn, som du skal bruge tid og penge på.
Er der noget du er god til? Skrive tekster, bygge hjemmesider, lave marketing eller noget helt andet? Det er bare at komme i gang og se, om projektet kan bære. Hvis du har mulighed for det, kan du også slå dig sammen med en studiekammerat eller to, således at i bedre kan være fleksible, og ikke nedprioriterer studiet for meget.
Kom ind i en stor virksomhed
Et andet taktisk klogt valg, hvis du tager de langsigtede briller på, er at kigge i retning af en stor og veletableret virksomhed. Fordelen er, at hvis du gør det godt, er der rig mulighed for at fortsætte i virksomheden efter endt uddannelse. De store virksomheder har deciderede afdelinger for studentermedhjælpere, hvor de bedste kan blive tilbudt job i alle mulige dele af organisationen. Så det kan godt være, at du, i din studenterstilling, ikke får lov at sidde med eksempelvis HR, men det kan du så få lov til, når du er færdiguddannet.
Ulempen ved at arbejde i den store virksomhed er, at du sidder meget lavt i et dybt hierarki i en kæmpe stor organisation. Du får derfor hverken stort ansvar eller de mest spændende opgaver. Ofte er det mere rutinepræget arbejde, men hvis du bliver fastansat efter uddannelsen, så er det vel det hele værd?